Houd je auto in topconditie met deze 10 onderhoudstips

Houd je auto in topconditie met deze 10 onderhoudstips

Houd je auto in topconditie met deze 10 onderhoudstips

 

Ben je op zoek naar handige tips om jouw auto goed te onderhouden? Wij hebben de 10 beste tips voor je op een rij gezet. Lees snel verder!

 

 1. Rijden met je voet op de koppeling of toch niet?

  Houd je je voet op de koppeling tijdens het rijden of houd je de koppeling ingedrukt tijdens het wachten op groen licht? Niet doen, want de koppeling slijt hierdoor veel sneller.

 2. Zet jij je auto al in de garage?

  Voorkom dat je auto door het buitenstaan roest en dat de zon kans krijgt om het interieur te verbleken. Maak plaats in je garage en zet je auto binnen.

 3. Geef jij af en toe wat extra gas?

  Voorkom dat roetfilters verstopt raken door regelmatig flink in de toeren te rijden. Dit geldt voor zowel diesel- als benzineauto's. Zorg er wel voor dat de motor op temperatuur is voordat je dit onderhoud uitvoert.

 4. Pak je de auto of toch de fiets?

  Verminder slijtage aan je auto door voor korte afstanden de fiets te pakken. De motor heeft namelijk vijf minuten nodig om echt lekker te draaien. Tijdens die korte tijd is de slijtage bij de koude motor het heftigst.

 5. Tank je op tijd?

  Voorkom beschadigingen aan het brandstofsysteem door op tijd te tanken. Doorrijden tot het tanklampje gaat branden, vergroot de kans op verstopping van de pomp, het filter en de injectoren.

 6. Hoe start jij de auto?

  Start je de auto in de eerste versnelling? Dit zorgt voor extra belasting van de startmotor. Start de auto daarom liever in neutraal.

 7. Houd je de auto goed schoon?

  Vogelpoep brandt snel in en roest heeft meer vat op vieze auto's. Verwijder daarom vogelpoep zo snel mogelijk en maak de auto regelmatig schoon.

 8. Gebruik je de juiste olie?

  Plan een onderhoudsschema voor je auto in en gebruik synthetische olie om de levensduur van je auto te verlengen. Zorg ervoor dat er altijd voldoende olie in de auto zit en vraag ons om advies als je twijfelt over welke olie het beste is voor jouw auto.

  Conclusie

  Door deze 10 tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat jouw auto in topconditie blijft en langer meegaat. Het goed onderhouden van je auto is niet alleen beter voor je portemonnee op de lange termijn, maar ook voor het milieu. Neem daarom de tijd om regelmatig onderhoud te plegen en je zult merken dat je auto langer meegaat en beter presteert. Vergeet niet om ook advies te vragen aan een professional als je twijfelt over bepaalde onderhoudstaken.

  En vergeet niet, als je toch bezig bent met het onderhoud van je auto, om ook de koelvloeistof regelmatig te checken en bij te vullen. Een goede koeling is essentieel voor de motorprestaties en het voorkomen van oververhitting. En voor de echte smeerpoetsen onder ons, als je toch aan het sleutelen bent aan je auto, gebruik dan gerust wat extra smeerolie om alles soepel te laten lopen. Want laten we eerlijk zijn, een beetje smeer hier en daar kan nooit kwaad! Maar onthoud wel, gebruik altijd de juiste hoeveelheid en soort olie om schade aan de motor te voorkomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »