Filter:

Prijs Angle right

Merken Angle right

Merken Smeermiddelen Angle right

Inhoud liters Angle right

Koelvloeistoffen

Koelvloeistof kopen voor jouw landbouw voertuigen! Onze agri koelvloeistoffen zijn scherp geprijsd en bestel je voor 16:00? Dan heb je ze morgen al in huis!

Stel je vraag

In de moderne landbouw draait het om precisie en efficiëntie. Koelvloeistoffen voor agri zijn niet alleen een onderdeel van deze efficiëntie; ze zijn een cruciale schakel. Een effectief gekoelde motor zorgt voor optimale prestaties, minder slijtage en een langere levensduur van jouw landbouwmachines.

Wat zijn koelvloeistoffen landbouw?

Koelvloeistoffen zijn speciale vloeistoffen die zijn ontworpen om de motoren van landbouwvoertuigen te koelen. Dit proces houdt de temperatuur binnen veilige grenzen en voorkomt oververhitting.

Werking van koelvloeistof

Koelvloeistof circuleert door de motor, neemt de warmte op en voert deze af naar de radiator waar het wordt afgekoeld. Hiermee wordt oververhitting voorkomen, wat kan leiden tot ernstige motorschade.

Verschillende soorten koelvloeistoffen

Afhankelijk van jouw specifieke behoeften en de machines die je gebruikt, zijn er verschillende soorten koelvloeistoffen beschikbaar:

 • Organische koelvloeistoffen: Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar, maar vaak duurder.
 • Inorganische koelvloeistoffen: Zeer effectief tegen corrosie maar kan schadelijk zijn voor het milieu.
 • Hybride koelvloeistoffen: Een combinatie die probeert de beste kenmerken van beide typen te combineren.

Hoe kies je de juiste koelvloeistof?

Het kiezen van de juiste koelvloeistof kan complex zijn. Hier zijn enkele diepgaande tips:

 • Controleer de Specificaties: Jouw machines zullen specifieke vereisten hebben.
 • Weersomstandigheden: Sommige koelvloeistoffen presteren beter in extreme temperaturen.
 • Overleg met Experts: Bij twijfel, vraag deskundig advies.

Hoe vaak moet je koelvloeistof vervangen of bijvullen?

Het bijvullen en vervangen van koelvloeistof is een essentieel onderdeel van het onderhoud van landbouwmachines. Hier zijn enkele richtlijnen:

Vervangen

 • Regelmatige Vervanging: Koelvloeistof dient gemiddeld om de twee tot vijf jaar te worden vervangen, afhankelijk van het gebruik en het type koelvloeistof.
 • Inspectie: Regelmatige inspecties van de koelvloeistof kunnen helpen bij het bepalen wanneer vervanging nodig is. Verkleuring of een ongewone geur kan duiden op de noodzaak van vervanging.

Bijvullen

 • Controleer Niveaus: Controleer regelmatig het niveau van de koelvloeistof, vooral tijdens de warmere maanden of tijdens zwaar gebruik van de machines.
 • Bijvullen indien nodig: Als het niveau laag is, vul dan bij met de aanbevolen koelvloeistof voor jouw machines.

 

Ons assortiment

Smeerpoets.nl biedt een uitgebreid assortiment koelvloeistoffen voor agri, variërend in prijs en functionaliteit. Of je nu zoekt naar budgetvriendelijke opties of premium merken, we hebben het allemaal.

Waarom Smeerpoets.nl?

Smeerpoets.nl staat voor kwaliteit en klanttevredenheid. De voordelen van bij ons kopen zijn:

 • Ruim Assortiment: Van budget tot premium, wij hebben het.
 • Klantenservice: Onze experts staan klaar om je te helpen.
 • Snelle levering: Bestel vandaag, ontvang morgen.

Het kiezen van de juiste koelvloeistof voor jouw landbouwbedrijf is essentieel. Met Smeerpoets.nl's brede assortiment en toegewijde klantenservice, ben je in goede handen. Bestel nu en ervaar zelf de kwaliteit en het gemak dat wij bieden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »