Filter:

Prijs Angle right

Merken Angle right

Merken Smeermiddelen Angle right

Inhoud liters Angle right

Antivries

Is de winter in aantocht en wil je jouw auto winterproof maken? Bestel dan antivries! Dit middel zorgt ervoor dat jouw auto de winter doorkomt. Bekijk ons assortiment op deze pagina. Voor 16:00 besteld is de volgende dag al in huis!

Lees meer/

Stel je vraag

Antivries kopen voor je auto? Smeerpoets

Veel mensen denken dat koelvloeistof hetzelfde is als antivries. Dit is niet waar. Smeerpoets.nl legt je het graag even uit. Koelvloeistof verlaagt de temperatuur van de motor. Antivries voeg je toe aan koelvloeistof om te vorkomen dat dit bevriest. Wil je meer weten over antivries? Lees dan verder.

 

Wat is antivries?

Onmisbaar in de winter: antivries. Dit product voeg je aan vloeistoffen toe. Hierdoor verlaag je het vriespunt van het mengsel. Zo zullen de vloeistoffen niet bevriezen in de winter. Verder verhoogt antivries het kookpunt. Dit betekent dat je langer met het gemengde vloeistof kan doen omdat het langer echt een vloeistof blijft.

Eén van de meest voorkomende soorten antivries is de traditionele ethyleenglycol-gebaseerde antivries. Deze antivries biedt een uitstekende bescherming tegen bevriezing en helpt de motor warm te houden. Echter, ethyleenglycol is giftig en moet daarom met zorg worden behandeld.

Een andere populaire optie is propyleenglycol-gebaseerde antivries. Deze antivries is minder giftig dan ethyleenglycol, maar biedt nog steeds een goede bescherming tegen bevriezing. Daarnaast helpt het ook om roest en corrosie te voorkomen.

Voor diegenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie, zijn er ook biologisch afbreekbare antivries opties beschikbaar. Deze antivries is gemaakt van plantaardige ingrediënten en is volledig biologisch afbreekbaar.

 

Wat gebeurt er als je geen antivries gebruikt?

De wintermaanden kunnen extreem zwaar zijn voor jouw auto, en zonder de juiste bescherming, kan jouw motor het zwaar te verduren krijgen. Maar wat gebeurt er precies als je geen antivries gebruikt? Zonder antivries kan het koelwater in de motor bevriezen, wat kan leiden tot ernstige schade aan de motorblok en andere cruciale auto-onderdelen. Als het koelwater bevriest, zet het uit en kan dit scheuren in de motor veroorzaken. Daarnaast kan het ook de radiator en andere onderdelen van het koelsysteem beschadigen. Een ander risico van het niet gebruiken van antivries is oververhitting.

Antivries helpt om de motor koel te houden, en zonder deze bescherming, kan de motor oververhit raken, wat tot ernstige schade kan leiden. Het is dus van essentieel belang om ervoor te zorgen dat jouw auto altijd voldoende antivries heeft, vooral tijdens de koude wintermaanden. Het bijvullen van antivries is een eenvoudig proces dat je zelf kunt doen, en het kan je besparen van dure reparaties op de lange termijn.

 

Hoe antivries bijvullen

Heb je geen verstand van auto’s, maar moet antivries toch toegevoegd worden? Geen nood, ook jij kan antivries bijvullen. We nemen het stappenplan met je door.

  • Stap 1: Controleer de handleiding van je auto. Voordat je antivries toevoegt, is het belangrijk om de handleiding van je auto te raadplegen om er zeker van te zijn dat je de juiste antivries gebruikt.
  • Stap 2: Zorg dat de motor is afgekoeld. Open nooit de radiator- of koelvloeistofdop terwijl de motor warm of in bedrijf is, omdat dit kan leiden tot ernstige brandwonden. Wacht totdat de motor volledig is afgekoeld voordat je verdergaat.
  • Stap 3: Open de motorkap en zoek het koelvloeistofreservoir. Dit is meestal een doorzichtige tank met een deksel die aangeeft waar de koelvloeistof moet worden bijgevuld.
  • Stap 4: Controleer het koelvloeistofniveau. Kijk naar de markeringen op het reservoir om te zien of het niveau van de koelvloeistof tussen de 'minimum' en 'maximum' markeringen ligt.
  • Stap 5: Voeg indien nodig antivries toe. Als het niveau van de koelvloeistof onder de 'minimum' markering ligt, open dan de deksel van het reservoir en voeg antivries toe met een trechter tot het niveau tussen de 'minimum' en 'maximum' markeringen ligt.
  • Stap 6: Sluit de deksel en controleer op lekken. Nadat je antivries hebt toegevoegd, sluit je de deksel van het reservoir en controleer je op lekken. Als je lekken ziet, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten repareren.

 

Bestel direct

Ga jij er voor zorgen dat jouw auto goed de winter doorkomt? Bestel dan eenvoudig en snel antivries via onze webshop. Plaats het gewenste product in je winkelwagen en bestel direct. Met onze snelle verzending heb je de gewenste producten de volgende dag al in huis (bestel voor 16:00). Wel zo makkelijk als er koud weer op komst is. Kom je er niet uit of wil je extra informatie? Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Dit doe je door te bellen naar 085 06 06 347 of stuur ons een mail via [email protected].

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »