DPF (Roetfilter reiniger)

Is het roetfilter van je auto verstopt? Bestel dan snel DPF of roetfilter reiniger bij Smeerpoets. Als je de bestelling voor 16:00 plaats heb je het de volgende dag al in huis.

Lees meer/

Stel je vraag

Alle categorieën

Roetfilter reiniger kopen

Het roetfilter reinigen doe je met DPF, oftewel Diesel Particulate Filter, reiniger. Dit product, ook wel bekend als roetfilter reiniger, helpt bij het efficiënt schoonmaken van je roetfilter. Zodra je merkt dat het filter verstopt raakt, is het handig om het zelf te reinigen. Dit kan je een hoop kosten besparen. Door op tijd een roetfilter reiniger te kopen en toe te passen, vermijd je de kosten van de garage en bespaar je ook de kosten van het vervangen van het roetfilter.

De beste roetfilter reiniger koop je bij Smeerpoets!

Het kiezen van de juiste roetfilter reiniger kan soms verwarrend zijn. Wees gerust, bij Smeerpoets.nl hebben we een breed assortiment van de beste roetfilter reinigers die je helpen om je filter effectief schoon te maken en in optimale conditie te houden. We kunnen je ook adviseren over welk product het beste past bij jouw auto en jouw specifieke situatie. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Hoe DPF reiniger werkt

DPF reiniger, ook wel bekend als Diesel Particulate Filter reiniger, is een gespecialiseerde formule ontworpen om de prestaties van je roetfilter te verbeteren. Maar hoe werkt het precies?

Het roetfilter in je auto vangt en houdt roetdeeltjes tegen die worden geproduceerd tijdens de verbranding van dieselbrandstof. Na verloop van tijd kan het filter verzadigd raken met deze deeltjes, wat kan leiden tot verminderde prestaties en verhoogde uitstoot.

Hier komt de DPF reiniger in beeld. Deze speciale reiniger werkt door de opgebouwde roetdeeltjes in het roetfilter chemisch af te breken. Het product wordt meestal toegevoegd aan de brandstoftank, vanwaar het door het brandstofsysteem en in het roetfilter circuleert. De chemische reactie die volgt, helpt bij het verbranden van de roetdeeltjes bij een lagere temperatuur dan normaal, waardoor het filter wordt gereinigd en de uitstoot van je auto wordt verminderd.

Wanneer moet je een roetfilter reiniger gebruiken?

Het is essentieel om je roetfilter op het juiste moment te reinigen om de levensduur te verlengen en dure reparaties of vervangingen te voorkomen. Maar hoe weet je wanneer het tijd is om de DPF reiniger te gebruiken?

Idealiter moet je de DPF reinigen als je merkt dat het brandstofverbruik toeneemt, je auto begint te stotteren, of het waarschuwingslampje op je dashboard aangaat. Deze symptomen kunnen wijzen op een verstopt roetfilter, wat betekent dat het tijd is om het te reinigen.

Andere tekenen van een verstopt roetfilter kunnen zijn: verminderde motorprestaties, een roetige of rokerige uitlaat en een brandend DPF-lampje op het dashboard.

Vergeet niet dat hoewel deze symptomen kunnen wijzen op een verstopt roetfilter, ze ook kunnen worden veroorzaakt door andere problemen. Het is altijd een goed idee om bij twijfel een professional te raadplegen. Wij staan altijd voor jou klaar! Je kan eenvoudig contact opnemen met ons!

Het is ook goed om te weten dat preventief onderhoud de sleutel is tot het in goede staat houden van je roetfilter. Het regelmatig gebruiken van een DPF reiniger, zelfs voordat er tekenen van verstopping optreden, kan helpen om het filter schoon te houden en zijn levensduur te verlengen.

Direct je roetfilter reiniger kopen

Wacht dus niet te lang met rondrijden met een verstopt roetfilter. Roetfilter reiniger kopen kan direct via onze website. Bekijk ons complete assortiment en kies het product dat voldoet aan jouw wensen. Als je voor 16:00 uur bestelt, heb je het de volgende dag al in huis. Bij besteding van €84,99 verzenden we jouw bestelling gratis.

 

Heb je een vraag over een van onze producten of wil je extra informatie? Stuur ons een mailtje via [email protected] of bel ons via 085 06 06 347. We zijn er om je te helpen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »