Het gebruik van ruitensproeiervloeistof: een gids voor elk seizoen

Het gebruik van ruitensproeiervloeistof: een gids voor elk seizoen

Het gebruik van ruitensproeiervloeistof: een gids voor elk seizoen

Niets is zo vervelend als een vieze voorruit tijdens het autorijden. Daarom is het belangrijk om altijd voldoende ruitensproeiervloeistof bij te vullen. Maar wist je dat er verschil zit tussen winter- en zomer ruitensproeiervloeistof? En wat is het verschil tussen concentraat en kant-en-klare vloeistof? In deze blog vertellen we je er alles over!

 

Winter vs. zomer ruitensproeiervloeistof

Het grootste verschil tussen winter- en zomer ruitensproeiervloeistof zit hem in de samenstelling. Winter ruitensproeiervloeistof bevat antivries, wat ervoor zorgt dat de vloeistof niet bevriest bij koude temperaturen. Zomer ruitensproeiervloeistof bevat daarentegen juist meer reinigingsmiddelen om insecten en ander vuil van de voorruit te verwijderen.

 

Bijvullen van ruitensproeiervloeistof

Het bijvullen van ruitensproeiervloeistof is heel eenvoudig. Open de motorkap en zoek de vulopening voor de ruitensproeiervloeistof. Deze zit meestal bij de voorruit. Giet de vloeistof voorzichtig bij tot de vulopening vol is. Let op dat je niet knoeit en veeg eventueel gemorste vloeistof direct weg.

 

Welke vloeistof in welk seizoen?

Gebruik in de winter altijd winter ruitensproeiervloeistof en in de zomer zomer ruitensproeiervloeistof. Door het gebruik van winter ruitensproeiervloeistof voorkom je dat de vloeistof bevriest en daarmee de sproeiers verstopt raken. Zomer ruitensproeiervloeistof bevat juist meer reinigingsmiddelen om insecten en vuil van de voorruit te verwijderen.

 

Is het erg om de verkeerde vloeistof te gebruiken?

Hoewel het niet direct schadelijk is, raden we af om in de winter zomer ruitensproeiervloeistof te gebruiken en andersom. Je loopt dan het risico dat de vloeistof bevriest in de winter of dat de reinigingsmiddelen in de zomer niet goed genoeg werken.

 

Concentraat vs. kant-en-klare ruitensproeiervloeistof

Je kunt ruitensproeiervloeistof in twee varianten kopen: concentraat en kant-en-klaar. Concentraat is goedkoper, maar moet nog gemengd worden met water voordat je het kunt gebruiken. Kant-en-klare vloeistof is al gemengd en kun je direct gebruiken. Het voordeel van concentraat is dat je zelf de verhouding tussen vloeistof en water kunt bepalen.

 

Uitleg video op Instagram en Facebook

We hebben ook een handige uitleg video op Instagram en Facebook staan waarin we je laten zien hoe je ruitensproeiervloeistof bijvult. Neem gerust een kijkje en vergeet ons niet te volgen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »